На розміщення частин тероборони необхідно 2,7 млрд грн

На розміщення частин тероборони необхідно 2,7 млрд грн

Для розгортання Сил територіальної оборони, зокрема облаштування місць дислокації 176 військових частин необхідно фінансування в обсязі 2,7 млрд гривень.

Про на засіданні Уряду 26 січня повідомив міністр оборони Олексій Резніков, пише Супільне.

За словами міністра, в усіх прикордонних регіонах бригади [кадру] тероборони набули готовності 70%, а у лютому цей показник буде досягнуто по всій Україні. Він також додав, що першочергові витрати підуть на облаштування місць дислокації бригад тероборони.

«Йдеться про одночасне розгортання 176 військових частин», – наголосив Резніков і додав, що бійців необхідно забезпечити зброєю, одягом, засобами індивідуального зв'язку та захисту.

Резніков також розповів про першочергові завдання для розгортання Сил тероборони.

«Залишається питання стану приміщень, підключення до комунікацій, забезпечення транспортом. Якщо взяти батальйони, там мають бути приміщення для постійного перебування 45 осіб та резерву, робочі місця, приміщення для зберігання зброї, місця для транспорту тощо. Станом на 25 січня 80 підрозділів вже розміщені, укладено близько 23 договорів оренди майнових комплексів. Сума потреб на облаштування усіх місць дислокації становить 2 млрд 772 млн гривень», – зазначив міністр.

За його словами, у лютому заплановані навчання за регіональним принципом за участі представників органів влади місцевого самоврядування для того, щоб відпрацювати взаємодію.

«Будемо всі регіони по черзі, Північ, Схід, Південь і Захід, де будемо вчити голів адміністрацій, обласних, районних, а також міських голів тих міст, де будуть розгортатися батальйони або бригади, як правильно взаємодіяти зі ЗСУ», – повідомив Резніков.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»